Kategórie produktov
Menu

Tradičný výrobca a predajca krbov

Akumulácia krbových vložiek?!

25 júl 2024 265
Akumulácia krbových vložiek?!

Jedným zo zákadných prvkov akumulačnej krbovej vložky je kvalitná a masívna obostavba krbového diela so schopnosťou akumulácie. Ide predovšetkým o využitie uzavretého priestoru okolo samotnej krbovej vložky. Materiál vonkajšieho plášťa krbu je schopný absorbovať a uskladňovať získané teplo z procesu horenia, čo v podstate znamená zabezpečenie samotnej akumulácie. Následne je v závislosti od dispozície a technického riešenia krbovej vložky, ako aj od typu obostavby je riešený aj sálavý podiel tepla do vykurovaného priestoru. 

Pri každom type akumulačnej obostavby je nutné individuálne nastaviť a správne nadimenzovať možnosti správnej alternatívy akumulácie. Výhodou je, že nahromadené teplo sa odovzdáva spôsobom sálania, pričom teplo neuniká do priestoru hneď, ale je uskladňované v akumulačnom materiáli a postupne je uvoľňované do priestoru formou sálania a to aj niekoľko hodín po vyhasnutí samotného ohňa v spaľovacej komore. 

Akumulačné platne ORTNER - sú akumulačne platne, ktoré umožňujú naakumulovať prebytok tepla v komore krbu/pece okolo vykurovaej vložky. Sú vyrobené z vysokokvalitných surovín a tvarovky majú veľkú presnosť a vysokú objemovú hmotnosť. Svojou hrúbkou umožňujú zabudovanie veľkej akumulačnej masy aj do úzkych priestorov komory krbu/pece. Účelom je nabrať prebytočné teplo a postupne ho odovzdávať na vonkajší plášť krbu/pece ako príjmné, homogénne sálavé teplo do priestoru. Akumulačné platne sa dimenzujú na hmotnosť podľa dávky dreva, ktorá závisí od typu vykurovacej vložky. 

Akumulačna platňa STABICA - extrémne ľahká a hrejivá platňa LC600, ktorá je vyrobená z kompozitnej zmesi na báze prírodných zložiek, vďaka čomu sú ekologické a bezpečné pre používateľa. Stabica LC600 je nehorľavý, minerálny a bezvládknitý produkt, ktorý zabezpečí komfort používania, vysokú kvalitu a dlhú životnosť celej konštrukcie krbu. Tento produkt sa vyznačuje jedinečnými vlastnosťami, ktoré umožňujú efektívnu akumuláciu a potom rovnomerné a distribuované uvoľňovanie predtým nahromadeného tepla do miestnosti. Počas prevádzky krbu panel dosahuje priemernú teplotu 60°C až 75°C a samotný proces uvoľňovania tepla trvá niekoľko hodín po úplnom zhasnutí krbu. 

Akumulačná platňa CPA 01 - sú platne z odlievaného ohňovzdorného keramického materiálu najnovšej generácie s vysokou hustotou a tepelnou kapacitou - AKUBETU - ktoré sa vyznačujú veľmi vysokou tepelnou vodivosťou. Umožňujú budovanie "teplých" telies krbových pecí a iných konštrukčných vyhrievacích povrchov. Sú špecifické svojou vysokou akumulačnou schopnosťou a dokonalou tepelnou vodivosťou. Veľké rozmery dosiek umožňujú skonštruovať silné, bezpečné a teplé nadstavby a veľké krbové telesá, čím podstatne zlepšujú ich kvalitu a umožňujú výrazne zrýchliť dobu ich montáže. 

 

 

menu